Nieuw kans voor Bitcoin-ETF?

Deur Bitcoin-ETF open?

De eerste bitcoin-ETF leek in maart 2017 van de baan, maar door de positieve ontwikkelingen van de cryptovaluta geeft de Securities and Exchange Commission (SEC) dit misschien toch nog een nieuwe kans. Dit biedt kansen voor de beleggers en handelaren in bitcoins.

In maart 2017 bereikte de bitcoin een absoluut hoogtepunt, met een waarde van $1.260 dollar. Helaas daalde de koers binnen een paar dagen na dit hoogtepunt tot $950, waardoor veel mensen het vertrouwen in de valuta opzegden – en zo ook de SEC. De commissie vond dat er te weinig liquiditeit is binnen de bitcoinhandel en dat de daarbij horende fluctuaties van de wisselkoers factoren zijn die te onzeker zijn groen licht te geven voor een bitcoin-ETF. Toch is de bitcoin weer opgekrabbeld en krijgt het, zo lijkt het althans, een nieuwe kans.

Effecten op de koers

Het nieuws dat de SEC de beslissing om de bitcoin-ETF in de ijskast te zetten gaat herzien, had positieve effecten op de koers. Hoewel ook andere factoren een rol speelden bij het opnieuw bereiken van een waarde boven de $1.200, heeft dit natuurlijk een belangrijk aandeel gehad. Met een bitcoin-ETF zou er namelijk een indexfonds komen dat wellicht een absolute doorbraak zou kunnen betekenen, waardoor de waarde van de munt in één klap door zou kunnen stoten naar een waarde richting de $2.000, of misschien nog wel meer. Op deze manier wordt alles wat met de handel in bitcoins te maken heeft namelijk professioneler, groter, makkelijker en meer liquide, met als gevolg dat veel meer mensen het aandurven zich met deze handel te bemoeien.

Een bitcoin-ETF zou ook kunnen helpen met het ietwat stabiliseren van de koers. Het is namelijk zo dat de waarde van de bitcoin in 2016 nog rond de $500 lag, om in maart boven de $1.200 uit te komen, weg te zakken naar $936 en nu weer richting de $1.200 te gaan. Deze enorme fluctuaties vormen natuurlijk voor de SEC een probleem, maar voor beleggers een interessant verhaal.

 

Laat een Reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.