Koerssprong Bitcoin

De koers van de Bitcoin zit in de lift. Record na record wordt verbroken en inmiddels gaat de waarde al richting de 1.800 dollar. Experts kennen deze opmars toe aan het feit dat de Bitcoin door steeds meer nationale overheden wordt erkend als wettig betaalmiddel. Dit gebeurde onlangs in Japan en de kans is aanwezig dat Rusland en India deze stap ook gaan nemen. Hoewel het een tijd niet zo goed ging met de virtuele munt werd in 2015 de stijging weer ingezet. De laatste maanden is de Bitcoin een populair beleggingsproduct, vanwege economische en politieke onzekerheden in de wereld.

Je had miljonair kunnen zijn

Bitcoins bestaan al sinds 2009 en hoewel de munt niet onomstreden is, is sindsdien een enorme waardestijging te zien geweest. In 2010 betaalde je voor 1 Bitcoin nog maar 0,09 dollar. Nu is dit bijna 1.800 dollar. Dat is dus een stijging van circa 20.000%. Als je jaren geleden 50 euro in Bitcoins zou hebben geïnvesteerd, dan had je nu miljonair kunnen zijn. Als je nog meer zou hebben geïnvesteerd, dan zou je vandaag de dag dus de miljoenen euro’s kunnen hebben.

Opvallend

Het is opvallend dat de virtuele munt nu zo sterk stijgt, omdat er de afgelopen tijd een paar tegenslagen waren. Zo werd een Bitcoin-ETF afgewezen door de SEC, de Amerikaanse beurswaakhond. Ook werd er gedebatteerd over de structuur van Bitcoins. Toch hebben de positieve ontwikkelingen, zoals het legaliseren van de munt in Japan, blijkbaar dus zwaarder gewogen.

Verwachtingen

In het verleden werden sterke koersstijgingen vaak opgevolgd door een sterke daling in de Bitcoinprijs. De directeur van Global Advisors Bitcoin Investment Fund noemt Bitcoin momenteel fully valued en vermoedt dat de prijs binnenkort zal terugvallen naar ongeveer 1.100 dollar. Op de langere termijn ziet hij de toekomst van het betaalmiddel rooskleuriger in. Hoewel nooit met zekerheid te zeggen is hoe de koers zich zal ontwikkelen, zou het kunnen dat de stijging zich doorzet naar 4.000 dollar. Dit zou al in de komende 8 tot 14 maanden kunnen gebeuren.

Bitcoins kopen?

Ben je geprikkeld geraakt door de mogelijke winst die je met deze munt kunt behalen? Het kopen van Bitcoins zou inderdaad een interessante investering kunnen zijn. Laat je echter wel goed informeren over het slimste moment om in te stappen. Zo is het verstandig om de markt in de gaten te houden en om de koersen van de afgelopen maanden en jaren eens te bekijken. Het liefst wil je instappen op een moment dat de waarde weer even is gedaald, zodat je kunt profiteren van de komende koersstijgingen.

Laat een Reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.