Jimmy Wales steunt bitcoin

Gokken of algemeen nieuws

Jimmy Wales, de oprichter van Wikipedia, steekt de loftrompet over de bitcoin gemeenschap in een bericht op Reddit op 25 april 2017. Hierin vertelt hij over een nieuw project waarin hij als nieuwsorganisatie wil fungeren, namelijk Wikitribune.

Wales is laaiend enthousiast over de hoeveelheid donaties in bitcoins die Wikipedia heeft ontvangen sinds deze methode van doneren mogelijk is gemaakt. Daarnaast zegt hij dat zowel Wikipedia als de bitcoin te weinig aandacht krijgt van de traditionele media, waarmee hij opnieuw laat zien te sympathiseren met de bitcoin gemeenschap.

Het is niet de eerste keer dat de oprichter van Wikipedia in contact komt met de bitcoin. In maart 2014 plaatste hij op Twitter een bericht dat hij aan het spelen was met bitcoins. Nadat hij als reactie op deze tweet zijn BTC adres stuurde, kreeg hij donaties met een totale waarde van 5 bitcoins. Dit was natuurlijk een goed begin van de relatie tussen Wikipedia en bitcoin. Hij stuurde de directie er dan ook op aan eens goed te kijken naar de mogelijkheden voor het accepteren van bitcoin donaties.

Jimmy Wales als ‘newbie’

Op Reddit deed hij verslag van zijn eerste indrukken nadat hij een Coinbase account aangemaakt had. Ook hier speelde hij slim op in, door te zeggen dat hij nog maar een ‘newbie’ was en dat hij misschien wat vragen had aan de bitcoin community. Deze reageerde trots en bood hem alle mogelijke hulp aan, met als gevolg dat Wikipedia enkele maanden later, eind juli 2014, aankondigde dat mede door de contacten met Coinbase, het nu mogelijk is om te doneren met bitcoins. Zo komt de bitcoin opnieuw positief in het nieuws door een bekend persoon.

Wikitribune

In de toekomst zal Wales zich dus inzetten voor het produceren van nieuws via zijn Wikitribune, een platform dat weliswaar net zo zal werken als Wikipedia, maar wat geen deel zal uitmaken van de Wikimedia foundation. Wel zullen de journalisten betaald worden door middel van donaties, ook via bitcoins.

 

Laat een Reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.