Bitcoin voor beginners

Bitcoin is al een tijd veel in het nieuws, maar de laatste weken neemt de belangstelling weer extra toe vanwege de stijgende koersen. Steeds meer mensen vragen zich daarom af of zij niet in deze markt moeten stappen. Overweeg jij ook om Bitcoins te gaan kopen? Lees hieronder dan enkele tips om je op weg te helpen. Als je rekening houdt met deze zaken, dan zal je waarschijnlijk veel plezier hebben van je investering.

Verdiep je in fluctuerende koersen

Hoewel de koers momenteel sterk stijgt is er helaas geen garantie dat dit zo blijft. Hou er dus rekening mee dat er steeds stijgingen en dalingen zullen zijn. Je kunt op verschillende websites bekijken hoe de koers zich over de jaren heeft ontwikkeld, om zo een beeld te krijgen.

Informeer jezelf goed

Bitcoin is nog relatief nieuw. Verdiep je daarom in de beschikbare informatie en leer de kansen en risico’s goed kennen voordat je eraan begint. Kies een goede wallet om je bitcoins in te bewaren, versturen en ontvangen. Dit kun je doen via smartphone, computer, online of met een zogenaamde hardware wallet. Deze laatste is het meest eenvoudig en veilig. Online wallets zijn het meest risicovol.

Denk na over je investering

Het lijkt een open deur, maar investeer niet meer geld dan je kunt missen. Hoewel het er nu op lijkt dat je waarschijnlijk winst zal gaan maken op je investering, bestaat er altijd een mogelijkheid dat je je inleg kwijt kan raken.

Bedenk dat Bitcoin niet anoniem is

Het is niet zo dat Bitcoinadressen zijn gekoppeld aan een persoon, maar alle transacties zijn wel traceerbaar en transparant. Op zich hoeft dit geen probleem te zijn, maar het is wel iets om rekening mee te houden bij het doen van transacties.

Gebruik meerdere en sterke wachtwoorden

Veel mensen kiezen voor iedere inlog hetzelfde, vaak eenvoudige wachtwoord. Doe dit niet met Bitcoin, want je wilt niet dat jouw wachtwoord wordt gekraakt en dat iemand met jouw Bitcoins kan handelen. Gebruik voor ieder account een nieuw en sterk wachtwoord.

Check goed bij transacties

Controleer bij elke transactie het Bitcoinadres. De betalingen zijn onomkeerbaar, dus als je verstuurt naar of ontvangt op een verkeerd adres, dan krijg je de Bitcoins niet terug.

Doe belastingaangifte

Je moet bij je jaarlijkse belastingaangifte ook opgeven over hoeveel digitaal geld je beschikt. Vergeet dit dus niet om gedoe te voorkomen. De kans is groot dat er de komende tijd meer regelgeving omtrent Bitcoins zal ontstaan, dus het is handig om regelmatig het Bitcoinnieuws te checken.

Laat een Reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.