Bitcoin Ontwikkelingen

Voorzichtig optimisme

De bitcoin zit opnieuw flink in de lift. Donderdag 27 april 2017 doorbrak de cryptovaluta de grens van $1.300, waarmee het bijzonder dicht in de buurt komt van het record dat op 10 maart 2017 werd gezet.

Dit komt waarschijnlijk doordat de kans op een bitcoin-ETF groter lijkt geworden. Met de komst van een dergelijk fonds kunnen beleggers makkelijker handelen in de valuta en wordt deze toegankelijk voor een grotere groep mensen. Maar toch zijn de beleggers er niet helemaal gerust op. Logisch, want toen de bitcoin dermate veel waard was in maart van dit zelfde jaar, daalde de waarde in slechts een paar dagen van $1.260 naar $950.

Voorzichtigheid bij beleggers

Hoewel er ongeveer even veel kopers als verkopers zijn en de bitcoin dus redelijk stabiel is op het moment (er zijn iets meer verkopers dan kopers), geeft het feit dat er wel duidelijk meer shortposities dan longposities zijn wel degelijk aan dat beleggers verwachten dat de valuta opnieuw door een diep dal zal gaan nadat dit hoogtepunt bereikt is.

Positieve ontwikkeling

Toch wordt de bitcoin van alle kanten omhoog geprezen. Zo is het in Japan recentelijk erkend als wettig betaalmiddel, wat een gunstig effect had op de koers. Ook heeft Pavel Mateev, co-CEO van Wirex, laten weten dat hij in ieder geval verwacht dat de waarde van de bitcoin zal stijgen, tot misschien wel $3.000. Dit heeft, volgens hem, alles te maken met het feit dat meerdere landen hetzelfde doen als Japan, met de erkenning van de valuta. Hij hoopt dus op een positief domino-effect. De vraag is nu natuurlijk alleen of je in bitcoins handelt met oog op het verleden, waardoor je een dramatische terugval zou verwachten, of met oog op de toekomst, waarbij je rekening houdt met wat Mateev zegt.

 

Laat een Reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.