Alternatieven op bitcoins

Altcoins en andere ‘coins’

Gezien het feit dat een bitcoin nu ongeveer $1.200 waard is geworden in slechts 8 jaar, is het misschien een goed idee alvast te kijken in welke andere cryptovaluta je zou kunnen investeren als alternatieven op bitcoins.

Alternatieven op bitcoins

Alternatieven op bitcoins, zogenaamde altcoins, beginnen aan een opmars. Het gevolg hiervan is natuurlijk dat het marktaandeel van de bitcoin daalt, hoewel deze nog wel verreweg de grootste is met een marktaandeel van iets minder dan 70%. De totale marktomvang is inmiddels meer dan $30 miljard.

De bekendste altcoins zijn Ethereum (ETH), Ripple (XRP), Monero (XMR), DASH en Litecoin (LTC). Met name deze laatste is op dit moment aan een interessante ontwikkeling bezig. Zo heeft bitcoin op dit moment problemen met Segregated Witness (SegWit), welke een oplossing zou vormen voor het probleem dat bitcoin momenteel ondervindt met het aantal transacties en de transactiesnelheid. Voor een succesvolle implementatie van SegWit, moet 95% van het bitcoin netwerk zijn fiat geven, terwijl op dit moment slechts 30% hier welwillend tegenover staat. Een overeenkomst is dus nog ver weg.

Litecoin als voorbeeld voor bitcoin?

Litecoin, aan de andere kant, wil wel graag met SegWit werken. Het nieuws van deze openstaande houding had ook een erg positieve invloed op de koers van Litecoin, de waarde verdriedubbelde namelijk. Zij zijn dan wat dit betreft de pioniers in de wereld van cryptovaluta. Zo kan bitcoin afwachten en kijken of het daadwerkelijk een succes zal worden, maar dan moet het hier natuurlijk niet te lang mee wachten. Mocht bitcoin op zich laten wachten, dan kan het zo maar zijn dat Litecoin een poging doet om ze voorbij te streven. Het is dan ook niet onverstandig om in meerdere cryptovaluta te investeren om zo je risico enigszins te spreiden.

Laat een Reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.